Ах мори бабо, стара бабо,

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ах мори бабо, стара бабо,
ах што имаш ќерка мори убава
бабо, аман, аман.
А што имаш ќерка убава,
ама имаш лоши комшии
бабо, аман, аман.
Ах што имаш лоши комшии,
што лоши зборој зборвеја
бабо, аман, аман.
Како на небото ѕвездите,
како в' Црна Река рибите
бабо, аман, аман.
Како во гората лисјата,
како во полето тревата,
бабо, аман, аман.
Како на момите ѓерданите,
како на момците гајтаните
бабо, аман, аман.
Ах, море синко, мили синко,
кога имам ќерка убава,
синко, аман, аман,
та кучиња лаеле,
та комшии зборвеле,
исто ми е.

Поврзано[уреди]