Ангеле еден на мама, џанам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ангеле еден на мама, џанам,
не дигај кула голема.
Не мачи млади невести, џанам,
да носат песок и цигли.
Не мачи млади ергени, џанам,
да носат тешки камења.
Не мачи млади девојки, џанам,
не мачи млади девојки.
Да носат вода студена, џанам,
водата ни е далеку.

Поврзано[уреди]