Аман седнала ми бре Јана

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Аман седнала ми бре Јана,
под таја сенка лозница,
леле, таа бела лозница,
аман широк шик плете,
леле со мајка се пречка.
Аман не ми дочу бре Јано,
леле стара бре вештице,
леле стара, стара старице,
леле подај ми бре вештер,
аман де новите стомни.
Аман јас да си отидам
леле на студен кладенец,
аман вода да се напијам,
леле грло да ладам,
аман јадови да заборавам.

Поврзано[уреди]