Ако имаш срце

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ноќите мои со тебе
ко сонце грееш крај мене
без тебе не би пеела,
без тебе не би живеела. [х2]
Рефрен:
Ако имаш срце разбери ме
земи к'о цвеќе посади ме
вечно да цветам јас за тебе
а ти да стоиш крај мене.
Не жали ноќи неспани
не брои бели денови,
ноќите се за љубење
денови мисли студени. [х2]
Наутро кафе испиваш,
набргу си заминуваш,
за тебе кафе медено
за мене кафе отровно.

Поврзано[уреди]