Константин Миладинов/ Клетва

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
„Клетва“

од Константин МиладиновКој клеветит праината божја,
Да му капнит јазик до грчмâник:
Се да зборвит, нишчо да не кажвит;
Сите љуѓе него да слушает,
И пак сите да го одбегвеет;
Сам д’останет како улаица
И да кукат на камеиња голи!

Наводи

  • Песни, Константин Миладинов, Мисла, Македонска книга, Култура, Наша Книга, Скопје, 1986.


Сите дела од овој автор се во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е починат пред повеќе од 100 години.