Абер дојде од Прибилци

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Абер доjде од Прибилци,
од Прибилци каj мудурот.
Абер доjде од Jордана
за муќета Сулеjманот.
Абре муќе ефендијо,
да ми купиш два мансера,
два мансера един нумер,
два мансера един нумер.
Испрати ги Сапотница,
Сапотница каj Велета.
Сапотница каj Велета,
каj Велета Абедина.
А бре Jордан бре Пиперка,
абре Jордан млад Воjводо.
Даj ми мулвет седум дена,
дур' да поjдам во Битола.
Дур' да поjдам во Битола,
во Битола, во Дебоjно.

Поврзано[уреди]