Јас си го сакам нано

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Јас си го сакам нано

од македонскиот фолклор
македонски народни песни

Јас си го сакам мамо
поповото Стојне.
Кажи, речи, речи, кажи,
поповото Стојне.

Црни очи има мамо,
солунски филџани.
Кажи, речи, речи, кажи,
солунски филџани.

Руса коса има мамо,
од рамо на рамо.
Кажи, речи, речи, кажи,
од рамо на рамо.

Рамна снага има мамо,
како мрена риба.
Кажи, речи, речи, кажи,
како мрена риба.


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.