Ѓорушице црно око

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Ѓорушице црно око

од македонскиот фолклор
македонски народни песни

Ѓорушице црно око,
ај, Ѓорушице црно око.

Промени се, накити се,
ај промени се, накити се.

Кој ќе пројде Симбиљ Кочо,
ај там' ќе дојде Симбиљ Кочо.

Ќе ти рече добро вече,
ај ќе ти рече добро вече.

Ти ќе му рече дојди вечер,
ај ти ќе му рече дојди вечер.

Дури не сме вечерале,
ај дури не сме вечерале.


Поврзано[уреди]


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.