Македонски народни песни/ Во влашкото маало жолти куќи високи

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Во влашкото маало
Жолти куќи високи.
Во влашкото маало
Жолти куќи високи.
Ој Јанино, баш Јанино,
Жолти куќи високи.
На порте ми седеше
Момето на Илчови.
На порте ми седеше
И на ѓерѓеф везеше.
Ој Јанино, баш Јанино,
Жолти куќи високи.
Оздола иде млад Стојан
И на моме говори
Дај ми го моме ѓерѓефот
Ќе ти дадам два гроша.
Ој Јанино, баш Јанино,
Жолти куќи високи.
Не и’ го зеде ѓерѓефот
Тук ја фати за рака.
Ој Јанино, баш Јанино,
Жолти куќи високи.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика