Македонски народни песни/ Бог да го убие мамо

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Бог да го убие мамо, бог да го убие,
Комшичето мамо, терзичето, леле,
Комшичето, мамо, терзичето.
Тесно ми го скрои мамо, тесно ми го скрои,
Елечето мамо, џамаданчето, леле,
Елечето мамо, џамаданчето.
Оф, аман, оф, љубов,
Оф, тенка половина, за комшичето, леле,
Оф, тенка половина за комшичето.
Тесно ми го скрои мамо, поарно ми стои,
Елечето мамо, џамаданчето, леле,
Елечето мамо, џамаданчето.
Оф аман, оф, љубов,
Оф, тенка половина, за комшичето, леле,
Оф, тенка половина, за комшичето.
Дај ме мори мила мамо, дај ме мила мамо,
За комшичето мамо, за терзичето, леле,
За комшичето мамо, за терзичето.
Оф, аман, оф, љубов,
Оф, тенка половина, за комшичето, леле,
Оф, тенка половина, за комшичето.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика