Македонски народни песни/ Ај да бегаме мори Васе

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ај да бегаме мори Васе
ај да бегаме [x2]
в града Солуна
ај да бегаме
в града Солуна.


Там ќе најдеме мори Васе
там ќе најдеме [x2]
мома Спасија [x2]
болна легнала.


Ми повикала мори Васе
ми повикала [x2]
до три доктора
ми повикала до три доктора.


Први и вели мори Васе
од мерак лежи
втори и вели
тешко е болна. [x2]


Трети и вели мори Васе
трети и вели [x2]
јас ќе ја лекувам [x2]
и ќе ја земам.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Блог за македонски народни песни