Македонски народни песни/ Абер дојде Донке

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Абер дојде Донке од кулата
Од кулата Донке од агата
Да ги збериш Донке аргатите
Аргатите Донке невестите
Ќе жнееме Донке куси јачмен
Куси јачмен Донке до колена
Они ќе јадат Донке лук и вода
Ти ќе јадеш Донке рудо јагне.


Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика