Page:RS-II-35-1944 Илинденски пат.pdf/11

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница треба да биде проверена.

Од тука и решенијата на нашиот народ добија тежина на решенија од цела Југославија. Ете тоав е вториот фактор што придонесе да можи да се земат такви сретни одлуки за Македонија. Како и сте народи во Југославија, така и македонкиот треба неминовно да си даи сметка, на кого пагја заслугата, на која друтвео политическа слила има да се заблагодари стара Југославија од темница.