Page:Abecedar.pdf/19

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница е прегледана, но треба да биде потврдена.

— 17 —

Abecedar sat.png
Abecedar s.png

s-a sa   s-e se   s-i si

s-o so   s-u su

se-lo   selo

se-no   seno

se-me   seme

sa-t   sat

sen-ka   senka

tate   spie   pot   sénkata

sénoto   e   suo

kolku   e   satot?

sato   e   pet.