Page:Abecedar.pdf/17

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница е прегледана, но треба да биде потврдена.

— 15 —

Abecedar nož.png
Abecedar n.png

n-a na   n-e ne   n-i ni

n-o no   n-u nu

ne-bo   nebo

ni-va   niva

ne-ma   nema

déteto   nema   topka

mómata   nema   maika

nunko   ima   dve   paiki