Page:Тријазичник, Ѓорѓиіа Пулевски.pdf/14

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница треба да биде проверена.
Од.

 Во пеетијот ден, рече господ, нека бидет воводата живи души, риби, и китови морски, и секакво диханије, што се наодит во вода.

Пи.

 А што сотвори, и друго нешто.

од.

 Рече господ. нека љетајет пилци, над земјава пот сводот небесни, и сите живи души што се вљечат по земи, и ји благослови господ, велејћи рађаите се, и плодите се, и наплните земју, и водата, и морињата, и пилците, нека се множат на земи, и секакво диханије.

Пр.

 Што сотвори господ во шестијот ден.

Од.

 Рече господ, во шестијот ден, нека пуштит земјава, од себе живи души поредот свои, стока и ситни животиње и зверови земски по редот свои, и така биде како што рече господ.

Пи.

 Што сотвори господ, и уште друго нешто кажи ми.

Од.

 По теја рече господ, и сотвори човека, поподобијето своје како што