Page:Речник од три јазика - Ѓорѓија Пулевски.pdf/50

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Оваа страница треба да биде проверена.

Гаљичани завзеље од Солун, кон североистоку, до доспад, и до разлок а боиковци од бистрица до горничево, које дељид горну и долну Македонију и до нича, и кожув, планињје, и покраи, вардар, кун, север, до црна која је у тиквеш река.

Аљи има и на други страна гаљичани и боиковци кажи ми.

Гаљичани имад во Албанија, окруже деборско, кическо, и под охридско, и скопско, и тетовско, а боиковци не се разљичувају, на друга страна а јазиков, све је еднаков.

А како се познавајед Гаљичаните, кажими ако знајеш.