Што ми е мило ем драго

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Што ми е мило ем драго мамо,
што ми е мило ем драго,
комшиче либе да имам мамо,
комшиче либе да имам.
На пенџерето да седам мамо,
на пенџерето да седам,
бело ѝ лице да гледам мамо,
бело ѝ лице да гледам.
Бело ѝ лице да љубам мамо,
бело ѝ лице да љубам,
руса ѝ коса да мрсам мамо,
рамна ѝ снага да кршам.

Поврзано[уреди]