Што да правам, што да чинам

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Голем мерак мила мајко
скоро јас ќе умрам
два мерака два севдаха
скоро одат во гроба.
Што да правам што да чинам
кога е лоша мајка ми
не ми дава да заљубам
од личните ергени.
Кандисуј бре лудо младо
што ти дава мајка ми
мама дава, лудо младо
триста лири жолтици.
Кандисуј бре лудо младо
што ти дава татко ми
тате дава лудо младо
една бавча црници.
Немој Ратке, немој душо
голем мерак да фрлаш,
два мерака, два севдаха
скоро одат во гроба.

Поврзано[уреди]