Цвета мома убава

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Цвета мома убава,
солзи рони, сама се пита.
Цвета мома убава,
солзи рони, саде се пита.
Зошто Димчо ти не дојдеш
мене да видиш,
мене да видиш?
Нели ти реков, Димчо бре,
само мене да љубиш верно.
Се ти праштам, оти си лудо,
само врни се,
само врати се.
Турил фесче над око,
мен' ме гледа сe' испод око.
Дигни фесче, јас да те видам,
срце ми изгоре,
срце ми изгоре.

Поврзано[уреди]