Сношти поминав покрај битолските касарни

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето


Сношти поминав заминав
покрај битолските касарни
бен сени северам, чок сени северам
покрај битолските касарни.

Сите момчиња там беа
само мојто момче не беше
бен сени северам, чок сени неверам
само мојто либе не беше.

Стори ме Боже престори
едно сиво голабче
бен сени северам, чок сени неверам
едно сиво голабче.

Да летнам Боже прелетнам
на рамо да му застанам
бен сени северам, чок сени неверам
на рамо да му застанам.

На рамо да му застанам
до две-три думи да прозборам
бен сени северам, чок сени неверам
до две-три думи да прозборам.

Поврзано[уреди]