Рајна на пенџере седеше

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Рајна на пенџере седеше
И свилен ф'стан си везеше
Оф Рајне, Рајне на Мазневи
Умрев загинав за тебе
Рајна на пенџере седеше
Ишарет на Киро му даваше
Оф, Киро, Киро на Јарчеби
Умрев загинав за тебе
Киро на Рајна и’ велеше
Елај ми Рајне елај ми
Елај ми Рајне при мене
Стара љубов да си поврнеме
Стара љубов да си поврнеме
Ние двајца да се земеме.

Поврзано[уреди]

Надворешни врски[уреди]

Музика Блог за македонски народни песни