Ранила дивојка две бели галаба

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ранила дивојка две бели галаба, две бели галаба,
Ка и наранила, она и пуштила, она и пуштила.
Она и пуштила на царут да одат, на царут да одат.
Ка и виде царут, уф чудо устанал, уф чудо устанал.
Мал мори мале, што ки бидата вија?
Сине мил ми сине, вија са два галаба, ут мома ранети,
ут мома ранети на тебе пуштени, на тебе пуштени.
Мале мори мале шо ки му порвнатм, шо ки му поврнам,
Сине мил ми сине, два тувара пари, идин златен прстин,
Мале мори мале, малца ки му дојдат, малца ки му дојдат.
Сине мил ми сине, оша два тувара, оша два тувара.

Поврзано[уреди]

Забелешка[уреди]

  • Оваа песна е од Воденско.