Петлите пеат, зората се зори

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Петлите пеат, зората се зори,
Пуштај ме бела Митро да одам.
Нашите петли од вечер пеат.
Полежи, лудо младо, поспи си,
Пољуби бело лице Митрино.
Дрварите одат, денот ми се дени,
Пуштај ме бела Митро да одам.
Дрварите наши од вечер одат.
Полежи, лудо младо, поспи си,
Помрси руси коси Митрини.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика