На лево оро

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Пипни Стојне, пипничанке,
на лево оро, мале, на лево оро,
Што думаме сношти вечер,
на лево оро, мале, на лево оро,
Да идеме на нов пазар,
на лево оро, мале, на лево оро,
На нов пазар на Виница
на лево оро, мале, на лево оро,
Што видиме ќе купиме,
на лево оро, мале, на лево оро,
Ќе купиме ж’ти цревје,
на лево оро, мале, на лево оро,
То ќе носиш јас ќе гледам
на лево оро, мале, на лево оро,
Да видиме прилега ле,
на лево оро, мале, на лево оро.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Блог за македонски народни песни

Музика