Море доста оде, доста шета

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Море доста оде, доста шета,
џан Софилој моме.
Море доста ода, момчињата,
бело ле, без белило.
Море тие шо се оженати,
џан Софилој моме.
Море оставије невестите,
бело ле, без белило.
Море оставије невестите,
џан Софилој моме.
Море сосе нихни мошки деца,
бело ле, без белило.
Море тије шо се посвршени,
џан Софилој моме.
Море си вратије прстените,
бело ле, без белило.

Поврзано[уреди]