Момите мамо, момите

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Момите мамо, момите [х2]
момите, момите сите убави,
на знајат, не знајат
љубов да водат. [х2]
Дајте ги мамо, дајте ги [х2]
дајте ги, дајте ги
на ергените
момите, момите сите убави. [х2]
Ќе знаат мамо, ќе знаат [х2]
ќе знаат, ќе знаат
љубов да водат
момите, момите сите убави. [х2]

Поврзано[уреди]