Мома седи на пенџери

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Мома седи на пенџери,
аман, аман,
а момчето, аман, аман,
под пенџери.
Добро утро сараф момче,
аман, аман,
ил' си сараф, аман, аман,
на парите.
Не сум сараф на парите,
аман, аман,
тук' сум сараф, аман, аман,
на момите.

Поврзано[уреди]