Млада нивеста из двор си шета

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Млада нивеста из двор си шета
из двор си шета, прсти си карша,
прсти си карша, на Бога си молја,
Де гиди Боже, ти милни Боже,
ка ке ми дојда луда гидија,
ка ке му фатам барзуту конче,
ка ки му сфаљам пушка ут рамо,
пушка ут рамо, сабја ут калкут.

Поврзано[уреди]

Забелешка[уреди]

  • Оваа песна е од Воденско.