Меаните мајко ле

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Меаните мајко ле ме запустија
тие витки пеачки ме разболеа.
Меани, меани што ми сторивте
животот меани ми го зедовте. [х2]
Саноќ седам в' меана, саноќ си пијам
песна свирка сал слушам и се веселам.
Меани, меани што ми сторивте
животот меани ми го зедовте. [х2]
Либето ме остави, ме заборави
сè за таа ракија да ми се стори.
Меани, меани што ми сторивте
животот меани ми го зедовте. [х2]

Поврзано[уреди]