Малкој моме цвеќе брало

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Малкој моме цвеќе брало [x2]
малкој моме, моме цвеќе брало
негде в’гора зелена. [x2]
Кај што брало, там заспало [x2]
кај што брало, брало там заспало
негде в’гора зелена. [x2]
Оздол иде лудо младо, [x2]
оздол иде, иде лудо младо
и на моме говори. [x2]
Стани, стани малој моме, [x2]
стани, стани, стани малој моме
цвеќето ти овена. [x2]
Ако вене, нека вене [x2]
ако вене, вене нека вене
друго ќе си наберам. [x2]

Поврзано[уреди]