Македонска народна еротска песна (52)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Димче, Димче Пагурче,
Каде беше?
На дрва.
Што виде таму?
Врапче.
Како пее?
Ур, дур - стар к.р,
Стара п...а - јаребичка!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.