Македонска народна еротска песна (43)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Македонска народна еротска песна

од македонското народно творештво

Дедо оди на орање,
Повел баба на е.ење!
Видел едно врапче,
Врапчето си пеело:
Дан-дун, стар к.р,
Стара п...а вештеричка,
Младо п..е јаребиче!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.