Либе, ако дојдеш

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Либе, ако дојдеш, дома да ми дојдеш,
ќе мама дојде, ќе татко дојде.
Зинга, зинга, зинга ле, зинга бајевите,
оп, мамо, мамице, оп, бајевите.
Мама е отишла на воденица,
на воденица с' крива магарица.
Зинга, зинга, зинга ле, зинга бајевите,
оп, мамо, мамице, оп, бајевите.
Јас да се бацувам со млади ергени,
со млади ергени, со стари беќари.
Зинга, зинга, зинга ле, зинга бајевите,
оп, мамо, мамице, оп, бајевите.

Поврзано[уреди]