Леле Димче трчај лажи

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Шест пати Димче аман се посвршил,
а ниеднаш личен Димче не се оженил.
Се вршам браќа, ама не се женам,
за прстени море разни, златни, далечни.
Леле, леле Димче, леле трчај лажи,
сал се вршиш, ту бре Димче,
еднаш не се жениш.
Шест прстени златни носиш на рака,
сал се вршиш, ту море Димче,
еднаш не се жениш.
Кола да имаш, аман ќе те мислат,
а ти немаш кутри Димче, ни криво магаре.
Куќа да имаш, аман ќе те зборат,
а јас кутри личен Димче, колиби сонувам.
Леле, леле Димче, леле трчај лажи,
сал се вршиш, ту бре Димче,
еднаш не се жениш.
Шест прстени златни носиш на рака,
сал се вршиш, ту море Димче,
еднаш не се жениш.
Ко конзул Димче, сал си дотеран,
каранфили само бериш, на девојки даваш.
Шест пати Димче аман се посвршил,
а ниеднаш личен Димче море не се оженил.
Леле, леле Димче, леле трчај лажи,
сал се вршиш, ту бре Димче,
еднаш не се жениш.
Шест прстени златни носиш на рака,
сал се вршиш, ту бре Димче, јаз'к да ти е!
Еднаш не се жениш!

Поврзано[уреди]