Коледарска песна (17)

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

Коледарска песна

од народното творештво


Цуцул стои на грутка та си шие ќесулка.
А шчо ќе му ќесулка?
Да си бере жирчок.
А шчо ќе му жирчок?
Да си рани прасето.
А шчо ќе му прасето?
Да му пушча лојца.
А шчо ќе му лојца?
Да си мазни стапчето.
А шчо ќе му стапчето?
Да си тепа бабата.
А шчо ќе му бабата?
Да му роди машко дете.
Како го викат?
Ајчин, бајчин!
Коледе, коледе!


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]