Кажи ми, кажи Катинке

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кажи ми, кажи Катинке,
Која ли вечер да дојдам?
Хеј хај, болен сум јас,
Без болест, болен си лежам.
Која ли вечер да дојдам,
Пред врата да ти постојам?
Хеј хај, болен сум јас,
Без болест, болен си лежам.
Пред врата да ти постојам,
До две-три думи да кажам,
До две-три думи да кажам,
Лицето да ти го видам.
Хеј хај, болен сум јас,
Беа болест, болен си лежам.


PD-icon.svg Ова дело е во јавна сопственост во целиот свет бидејќи авторот е непознат/народно творештво.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика