Кажи Васке Ергова

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Кажи Васке Ергова,
кој те тебе посврши?
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Јас се свршив, посвршив,
за Мијалче Младенов.
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Кажи Васке Ергова,
што те тебе премами?
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Ме премами, измами,
свиленото карваче.
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Кажи Васке Ергова,
што те друго прелажа?
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Ме прелажа, излажа,
свиленото фустанче.
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Кажи Васке Ергова,
што те друго прелажа?
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.
Ме прелажа, излага,
сребреното елече.
Трани, нани нани, на,
Васке Ергова.

Поврзано[уреди]