Зборник на Миладиновци/ 659 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

658 песна 659 песна

од Браќа Миладиновци
660 песна
на современ македонски правопис.


Кој ке по п'т ке поминит,
Вратете го, да го вратиме,
Ужина да му даиме,
От желка јајца кавгана,
От жаба нога пастарма,
От глушео меше сирење,
От лешник бочва ракиа.