Зборник на Миладиновци/ 634 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

633 песна 634 песна

од Браќа Миладиновци
635 песна
на современ македонски правопис.


Стамјанине домакине!
Тука ли си, или не си?
Ако спиеш разбуди се
Ако пиеш весели се,
Оти идат мали моми
Мали моми водичарки.