Зборник на Миладиновци/ 620 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

619 песна 620 песна

од Браќа Миладиновци
621 песна
на современ македонски правопис.


Девојко, девојко, убава девојко!
Летна перенуга, зимна теменушка!
Што си расцфтила рано прет Велигден,
Рано прет Велигден, велика недеља?