Зборник на Миладиновци/ 592 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На анама 592 песна

од Браќа Миладиновци
На неженет Турчин
на современ македонски правопис.


Налал, налам млада кад'на,
А излези на налани,
На налани шиклосани,
Со мендери испослани;
Ти дојдое Лазарици,
Да и дарвиш Лазарици.