Зборник на Миладиновци/ 464 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
463 песна 464 песна

од Браќа Миладиновци
465 песна
на современ македонски правопис.


Еребичице ребум шарена
По поле шеташ, високо леташ,
Далеку гледаш, бога ми молиш:
На куки слава, во куки слава,
Да му је жива домакину глава.