Зборник на Миладиновци/ 452 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
451 песна 452 песна

од Браќа Миладиновци
453 песна
на современ македонски правопис.


„Мануше, душе милото!
Кој беше сношти при тебе?”
„О море лудо, да младо!
Борина немах да светна,
Темница беше не видох,
Кај твојата сенка сенваше,
Твојата шамја ја најдох
Кај твојата глава врзана,
На мојата десна пазува,
Со три флорини на негја.”