Зборник на Миладиновци/ 403 песна

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
402 песна 403 песна

од Браќа Миладиновци
404 песна
на современ македонски правопис.


Вода водит лудо млада,
Вода му се запираше.
Запирува морска риба,
Не ми била морска риба,
Туку била малко моме,
Со гердан ја запирува.