Зборник на Миладиновци/ На стар

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето

На човек што имат деца На стар

од Браќа Миладиновци
На владика
на современ македонски правопис.Стари Јано вино пиет
Крај калина, крај малина,
Крај црвени трандафили,
Крај шарени аргаани ...