Зајди, зајди, јасно сонце

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Зајди, зајди, јасно сонце,
Зајди, помрачи се,
И ти, јасна ле месечино,
Бегај, удави се.
Црнеј, горо, црнеј, сестро,
Двајца (двата) да црнееме,
Ти за твоите лисја ле, горо,
Јас за мојта младост.
Твоите лисја, горо сестро,
Пак ќе ти се вратат,
(А) мојта младост, горо ле, (сестро),
Нема да се врати.

Поврзано[уреди]

Надворешна врска[уреди]

Музика