Еј мори Ленче, младо фиданче

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Еј мори Ленче, младо фиданче, еј аман
што си бре Ленче расплакано јамди аман
оф аман, аман, што си бре Ленче плакано
оф аман, аман, да не си болно легнало?
Да не ти друшка завиде Ленче, еј аман
на твојта снага мермерна Ленче јамди аман,
оф аман, аман, на твојте очи черешови
оф аман, аман, и на твојта Ленче личота?
Да не те татко сретнало Ленче, еј аман
со друго либе в' темница Ленче јамди аман
оф аман, аман, низ тие тесни сокаци,
оф аман, аман, низ тие тесни сокаци?
Ниту ми друшка завиде, лудо еј аман
ниту ме татко искара, лудо јамди аман,
оф аман, аман, туку ми се либето посврши
оф аман, аман, за мојта верна другарка.

Поврзано[уреди]