Ете така дедо Димо

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ете така дедо Димо
на старост се жени,
зеде жена на помлада,
стотин' кила мери.
Викна зурли, ем тапани,
триста и пет свата,
седум попа и три ѓака,
думи старосвата.
Па си трга на венчило,
сè што беше ојде,
до црквата дедо Димо
без душа ми дојде.

Поврзано[уреди]