Ерген одев мајко

Од Wikisource
Прејди на прегледникот Прејди на пребарувањето
Ерген одев мајко, ерген одев
ерген одев мајко, поарно ми беше. [x2]
Се оженив мајко, се оженив
се оженив мајко, злото ме нападна. [x2]
Падна ми се мамо, падна ми се,
падна ми се мамо, либе болничаво. [x2]
Саноќ ми е мајко, саноќ ми е
саноќ ми е мајко, на рака лежало. [x2]
Па не можам мајко, па не можам
па не можам мајко, на коњ да се качам. [x2]
Ме качија мајко, ме качија
Ме качија мајко моите другари. [x2]

Поврзано[уреди]